Apple iPad Pro is als beste tablet nog geen laptopvervanger

De Apple iPad Pro is inmiddels enkele maanden beschikbaar, waardoor verschillende magazines de kans hebben gehad hier eens kritisch naar te kijken. Dat geldt ook voor Hardware.info. Het online magazine is zeer te spreken over deze nieuwste iPad van Apple. De tablet heeft een A9X chip die zowel qua CPU als GPU ontzettend krachtig is. De accuduur is uitstekend, er zijn meerdere speakers beschikbaar en het scherm is werkelijk prachtig om te zien. Aan de andere kant weet deze ultieme tablet de laptop nog niet helemaal te vervangen.

Beperkende factoren

Vooral in combinatie met een hoes (en een toetsenbord) of de Apple Pencil is het mogelijk om op professionele wijze gebruik te maken van de iPad Pro. De tablet zorgt er daarmee voor dat het in een aantal gevallen niet meer nodig is een laptop mee te nemen. Aan de andere kant is de iOS-software nog niet zo krachtig als de Mac OS X-software en laat ook de hardware op enkele punten nog wat te wensen over. De iPad Pro is met name grafisch een ware krachtpatser, maar komt qua functionaliteit en praktisch gebruik op sommige punten nog wat tekort.

De ultieme tablet

De conclusie? De iPad Pro van Apple is de ultieme tablet op dit moment. De tablet is zeer krachtig, werkt ontzettend handig en biedt tal van mogelijkheden. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat de stap tussen een tablet en een laptop op dit moment nog net wat te groot is om daadwerkelijk voor een vervanging te kunnen zorgen. Hardware.info geeft de tablet de Ultimate Award mee, maar maakt wel de kanstekening dat het niet de vervanger is van de laptop waar Apple het zelf graag over heeft.

Apple iPad Pro met hoes

De Apple iPad Pro vormt bovendien vooral in combinatie met een hoes een goede keuze. Het is daarmee mogelijk om de tablet goed te beschermen tegen krassen of andere schade. Daarnaast maakt dit het eenvoudiger om een toetsenbord te gebruiken of de tablet bijvoorbeeld rechtop neer te zetten. De Apple iPad Pro maakt op die manier de meeste kans om de laptop te vervangen en als volwaardige computer dienst te kunnen doen.

Toetsenbord voor een iPad

Bent u uitsluitend op zoek naar een draadloos toetsenbord voor de iPad, iPhone, Samsung Tablet of Smartphone ? Dan kunt u hier een geweldig mooi draadloos toetsenbord bestellen. Gemaakt van aluminium met harde ABS toetsen zoals u gewend bent van de PC of Laptop.

ipad toetsenbord

Bewaren