Apple iPad Pro krijgt weer extra functies erbij

De nieuwste iPad Pro krijgt een functie die in het verleden al aanwezig was maar destijds toch weer verwijderd is, opnieuw in het systeem. De functie waarmee je met een pencil eenvoudig kunt navigeren zal opnieuw geïntroduceerd worden. Naast deze oude functie zal er hoogstwaarschijnlijk nog een nieuwe aansluiting geïntroduceerd worden! Beide functies gaan extra voordelen met zich meenemen. Welke dat zijn? We lichten ze in dit artikel toe!

Introductie oude functie

De navigatie/swipe functie die toegepast kon worden met een Apple Pencil zal in de nieuwste iPad Pro weer toegepast gaan worden. Deze functie neemt een stukje gebruikersgemak met zich mee doordat je met de pencil een super nauwkeurig raakvlak creëert. De kans dat je een andere toets aanraakt wordt verkleind door een pencil te gebruiken. Daarnaast zal ook het schade risico kleiner worden, doordat je namelijk met een zachte pencil de iPad kunt besturen zal het touchscreen minder snel beschadigen dan dat je dat met de blote hand zou doen. Dit kan zomaar een reparatie van je iPad voorkomen!

Extra aansluiting voor hogere productiviteit

Naast bovenstaande herintroductie, zal er volgens veel geruchten ook een nieuwe aansluiting geïntroduceerd worden. Zo kun je vanaf de nieuwste iPad straks ook een (mini)toetsenbord aansluiten op je iPad. Toetsenborden waren al te gebruiken op een iPad maar dit verliep volgens een bluetooth verbinding wat ten kosten gaat van je batterij. Als je het toetsenbord aan sluit via de verbinding (met waarschijnlijk drie magnetische ringen) zal jouw batterij langer mee gaan.

Als bovenstaande geruchten daadwerkelijk in de nieuwe iPad verwerkt zitten zal het een goed werkend device worden, zoals alle voorgaande iPads. Wanneer we de nieuwe iPad hoogstwaarschijnlijk kunnen verwachten? Volgens bronnen zal Apple de nieuwe iPad op 15 maart introduceren!