Apple zal kleinere iPad Pro lanceren met 12MP camera

Nieuwe iPad geruchten doen de ronde, in plaats van een iPad Air 3 zal er een kleinere iPad Pro worden gelanceerd. Apple zou ervoor kiezen om de 9,7” iPad te hernoemen naar de iPad Pro, waarbij de afmetingen gelijk zijn aan die van de iPad Air 2 op dit moment. De nieuwe iPad Pro moet een veel betere camera gaan krijgen. Bovendien zou de presentatie niet op 15 maart, maar op 21 maart plaats gaan vinden.

Kleinere iPad Pro

Afgelopen najaar presenteerde Apple de iPad Pro, het lijkt er volgens de iPad geruchten op dat er een kleiner model met dezelfde naam bij gaat komen. Dat is opvallend, aangezien Apple er eerder nog op aan leek te sturen dat de iPad Pro vooral voor zakelijke gebruikers geschikt zou zijn. Het is wat dat betreft de vraag of de kleinere iPad Pro ook ondersteuning krijgt voor de Apple Pencil en een Smart Connector krijgt voor het nieuwe toetsenbord.

Betere camera in de iPad

Het lijkt er volgens de iPad geruchten van dit moment in ieder geval op dat de nieuwe iPad Pro een veel betere camera krijgt. Het zou gaan om een 12 megapixel camera, die bovendien net als de iPhone 6S in staat is om in 4K te filmen. Apple lijkt de iPad in te willen gaan zetten om beelden te kunnen maken, de kleinere iPad Pro zou goed geschikt zijn om mee te nemen. De iPad Air 2 heeft een camera met 8 megapixel, Apple zou dat dus willen opvoeren om de tablet gelijk te trekken met de nieuwste smartphone van de fabrikant.

Nieuwe iPad op 21 maart

Wat er waar is van de iPad geruchten die de laatste tijd de ronde doen zullen we pas over een paar weken weten. Het lijkt er nu op dat Apple de nieuwe producten op 21 maart zal gaan presenteren. Dat is iets later dan we aanvankelijk dachten. Eerder ging er een bericht de ronde dat er op 15 maart een Apple Event plaats zou vinden, dat lijkt inmiddels van de baan te zijn.