Apple zou nadenken over Digital Crown op de iPad

De Digital Crown van Apple kennen we van de Apple Watch. Het is een handig onderdeel dat het mogelijk maakt om gemakkelijk door informatie heen te scrollen en andere invoeropdrachten te geven. Volgens de laatste iPad geruchten zou er sprake zijn van plannen om de Digital Crown ook op andere apparaten te introduceren. Het zou gaan om de iPad en op termijn wellicht ook de iPhone. Het gaat voorlopig om geruchten op basis van een patentaanvraag, er is wat dat betreft geen enkele zekerheid dat Apple hier daadwerkelijk mee aan de slag gaat.

De Crown van de Apple Watch

Op de Apple Watch komt de Digital Crown op een heel handige manier van pas. De knop voorkomt dat gebruikers steeds het scherm aan dienen te raken. Het scherm is erg klein, waardoor het prettig is om het geheel vanaf de zijkant te kunnen bedienen. De Digital Crown op de Apple Watch maakt het mogelijk om in en uit te zoomen. Daarnaast is het daarmee mogelijk om bepaalde functies te selecteren. Het is wat dat betreft een slimme en geavanceerde knop, die ook op andere apparaten toepassingen zou kunnen kennen. De Crown maakt het mogelijk om in te zoomen op de kaart en zorgt er daarnaast voor dat het volume aan te passen valt tijdens het luisteren van muziek.

Steeds minder knoppen op de iPad

Een toevoeging van de Digital Crown op de iPad of de iPhone zou ingaan tegen de trend van de laatste jaren. Apple kiest er juist heel bewust voor om steeds minder knoppen aan te brengen en het ontwerp daarmee strakker te maken. Of de iPad geruchten juist zijn en we op termijn een Digital Crown op de tablet kunnen verwachten valt dan ook te bezien. De kans is groter dat Apple werkt aan een mogelijkheid om nieuwe vormen van bediening mogelijk te maken. Het is mogelijk dat de knop onderdelen zal delen met de Digital Crown. Een 1-op-1 vertaling van die Crown naar de iPad lijkt aan de andere kant een stuk minder waarschijnlijk.

Toetsenbord voor een iPad

Bent u uitsluitend op zoek naar een draadloos toetsenbord voor de iPad, iPhone, Samsung Tablet of Smartphone ? Dan kunt u hier een geweldig mooi draadloos toetsenbord bestellen. Gemaakt van aluminium met harde ABS toetsen zoals u gewend bent van de PC of Laptop.

ipad toetsenbord