Gebruikers zijn zeer te spreken over True Tone Display van iPad Pro

Apple introduceerde op de kleinere 9.7 inch iPad Pro het True Tone Display. Het is een scherm dat rekening houdt met de kleur en de intensiteit van het licht in de omgeving om daar de kleurenweergave vervolgens op af te stemmen. Het is een techniek die we in de iPad geruchten voor de lancering nog niet waren tegengekomen, waardoor het voor veel gebruikers een grote verrassing was.

True Tone Display

Het True Tone Display op de kleinere iPad Pro maakt gebruik van verschillende sensoren om de kleur en de intensiteit van het licht te beoordelen. Aan de hand daarvan past het de kleuren op het scherm aan. Dit zorgt ervoor dat een witte achtergrond van een website dezelfde kleur krijgt als een stuk wit papier in die omgeving. Traditionele schermen zenden altijd een wat blauwachtig licht uit, waardoor het scherm veelal onnatuurlijk en niet prettig leest. Het feit dat de iPad geruchten nog niet over het True Tone Display repten heeft ertoe geleid dat gebruikers even wat tijd nodig hebben gehad om er een mening over te vormen.

NightShift op andere iPad modellen

Inmiddels is duidelijk dat het True Tone Display in zeer goede aarde is gevallen, gebruikers van de iPad Pro zijn er erg over te spreken. Andere modellen van de iPad beschikken helaas nog niet over die functie. Sinds iOS 9 is er wel NightShift beschikbaar. Dat betekent dat de iPad er in de avonduren voor zorgt dat de kleuren een meer gele of oranje gloed krijgen. Er is minder sprake van blauw licht, waardoor onze ogen beter wennen aan het idee dat we bijna in slaap willen gaan vallen.

Toekomst voor het True Tone Display

De kans is groot dat Apple het True Tone Display in de toekomst in meer apparaten zal gaan verwerken. We zullen de iPad geruchten uiteraard in de gaten houden, daarnaast is de kans groot dat de iPhone 7 het True Tone Display gaat krijgen en dat we dit op termijn ook in de MacBook- en iMac-modellen van Apple terug zullen gaan zien. Tot die tijd is de iPad Pro 9.7 inch het enige model met het True Tone Display.