Grote iPad Pro de snelste uit de familie

De iPad geruchten van de laatste tijd gaven het al aan: zowel de grote 12.9 iPad Pro als de kleine 9.7 iPad Pro zouden moeten gelden als de absolute top binnen wat er beschikbaar is. En wat blijkt? Die verwachtingen maken ze grotendeels waar. Uit een vergelijkende test tussen alle iPad modellen die er zijn uitgebracht blijkt dat de grote iPad Pro 12.9 de absolute krachtpatser is binnen het stel.

Verrassingen in het klassement

De iPad Pro is bijvoorbeeld het snelst opgestart. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er wel degelijk ruimte is voor enkele verrassingen. Het is bijvoorbeeld de derde generatie iPad die het minst goed scoort. De iPad Air 2 doet het aan de andere kant juist verrassend goed. Deze weet de kleine iPad Pro voor te blijven tijdens het opstarten en de tweede plaats achter de grote iPad Pro in te nemen. Dat neemt overigens niet weg dat de kleine iPad Pro langzaam is, het gaat om minimale verschillen.

Goede scores iPad Pro

De iPad Pro laat zowel in z’n grote als kleinere formaat verder uitstekende resultaten zien. De iPad Pro scoort 3242 punten in de single-core score, waar de eerste iPad niet verder komt dan 472. Dat betekent dat de nieuwste iPad modellen ontzettend veel sneller zijn dan de oude exemplaren. Ook in andere tests scoren de huidige modellen. Daarnaast weet de iPad Air 2 in een aantal gevallen goed mee te komen. Wat dat betreft lijkt Apple een wereld vooruit te zijn gegaan en komt daar bovendien ieder jaar weer een nieuw resultaat bij. De iPad geruchten geven het vaak al aan, maar het blijft knap hoe Apple de verwachtingen keer op keer waar weet te maken.

Evolutie binnen de iPad

Er heeft een enorme evolutie plaatsgevonden binnen de iPad. Zowel de grote als de kleine iPad Pro kunnen de vergelijking met een gemiddelde laptop goed aan en laten in veel van de gevallen betere prestaties zien. Dat betekent dat het voor steeds meer gebruikers mogelijk wordt om de laptop de deur uit te doen. Aan de andere kant ziet het gebruik van zelfs de meest snelle iPad er in veel gevallen nog heel anders uit dan het gebruik van de laptops die er beschikbaar zijn.