De iPad Pro is ook daadwerkelijk een betere iPad

De iPad Pro is groter dan de reguliere iPad Air, heeft een nieuwer scherm, een snellere processor en is duurder dan het model met de reguliere schermmaat. Is de iPad Pro ook daadwerkelijk een betere iPad? Een review van MacWorld geeft aan dat dit inderdaad het geval is.

Prachtig scherm en goed geluid

De iPad Pro beschikt over een prachtig scherm. Dankzij de resolutie van 2732 x 2048 pixels is er sprake van een zeer hoge resolutie, die een dichtheid van 264 ppi oplevert. Afzonderlijke pixels zijn haast niet te onderscheiden. De goede kleurweergave van het scherm zorgt er samen met de hoge helderheid voor dat het uitstekend mogelijk is om hier nauwkeurig op te werken. Daarnaast beschikt de iPad Pro over 4 speakers, aan de verschillende kanten van de iPad. Dit werkt een stuk beter dan op de iPad Air 2 die slechts een enkele speaker aan de onderzijde heeft. Er is stereo-geluid mogelijk, dat in iedere oriëntatie goed uit de verf komt.

Nauwkeurige Apple Pencil

Het scherm van de iPad Pro is een stuk groter en biedt dankzij de goede kleuren en hoge pixeldichtheid de mogelijkheid om heel nauwkeurig te werken. Ook de Apple Pencil draagt daar uitstekend aan bij. Het is een nauwkeurige pen die het mogelijk maakt om heel scherpe lijnen te rekenen of er juist voor te zorgen dat er een meer schetsige stijl ontstaat. Wat dat betreft werkt de Apple Pencil als een waar potlood, dat bovendien vlot is opgeladen en dan een lange tijd mee gaat. Het is overigens aan te bevelen om een extern Bluetooth toetsenbord aan te sluiten om daarmee veel sneller te kunnen navigeren en te werken.

Snelle A9X-chip in de iPad Pro

Tenslotte beschikt de iPad Pro over een A9X-chip. Deze processor is gebaseerd op de A9-chip in de iPhone 6S, maar is een stuk sneller gemaakt om de iPad Pro aan te kunnen sturen. Het resultaat? De iPad Pro is in alle opzichten een betere iPad dan de iPad Air 2, vooral voor zakelijke en professionele gebruikers. Zij kunnen rekenen op een krachtige machine. Enige nadeel? De iPad draait op iOS, waardoor de apps uit de App Store gehaald dienen te worden.