Kiezen tussen de grote en kleine iPad Pro

De iPad geruchten met betrekking tot een kleiner model bleken waar te zijn, het vorige kwartaal lanceerde Apple een kleinere iPad Pro naast de grote broer. De grote iPad Pro heeft een scherm met een diagonaal van 12,9 inch, de kleinere iPad heeft het bekende schermformaat van 9,7 inch. Welke iPad Pro vormt de beste keuze en waar baseer je dat op? We zetten de beide modellen naast elkaar aan de hand van het werkgeheugen, de camera en het scherm.

Werkgeheugen in de beide modellen

De kleinere iPad Pro heeft een werkgeheugen van 2GB, net als de iPad Air 2. Dat is ruim voldoende voor een iPad van dit formaat, maar is minder dan de grotere iPad Pro. De grote broer heeft 4GB aan RAM aan boord. Dat leidt echter niet direct tot betere prestaties, pas wanneer je het maximale vraagt van de tablet zal je het gaan merken. Dat betekent dat je op de iPad Pro in het grotere formaat goed uit de voeten kunt met AUTOCAD. Wil je 4K video’s bewerken? Dan heb je ook aan 2GB aan RAM op de kleinere iPad Pro meer dan voldoende.

Camera van de iPad Pro

De kleinere iPad Pro heeft een betere camera dan de grotere broer. Het gaat om dezelfde camera zoals je die vindt in de iPhone 6S, waarmee je kunt rekenen op de nieuwste techniek. De grotere iPad Pro heeft aan de andere kant juist een matige camera, al is dat ook niet direct een tablet waarmee je gemakkelijk foto’s kunt maken. Wil je zakelijk foto’s maken of heb je een goede scanner nodig? Dan vormt de kleinere iPad Pro dus een betere keuze.

True Tone scherm op de kleine iPad Pro

Tenslotte kun je met de kleinere iPad Pro rekenen op een True Tone Display. Deze feature zorgt ervoor dat het scherm zich aanpast aan de kleur van het omgevingslicht. Een sensor die de hoeveelheid omgevingslicht meet en daarop inspeelt is ook op de grotere iPad Pro beschikbaar, de sensor die de kleur meet is dat nog niet. Het zorgt ervoor dat wit er ook echt als wit uitziet, zoals ook een stuk papier zich aanpast aan de kleurtoon van het licht in de omgeving.

Toetsenbord voor een iPad

Bent u uitsluitend op zoek naar een draadloos toetsenbord voor de iPad, iPhone, Samsung Tablet of Smartphone ? Dan kunt u hier een geweldig mooi draadloos toetsenbord bestellen. Gemaakt van aluminium met harde ABS toetsen zoals u gewend bent van de PC of Laptop.

ipad toetsenbord