Logitech maakt iPad Pro-dock met Smart Connector

Logitech is de eerste met een oplaadstation voor de nieuwe iPad Pro op basis van de Smart Connector. Het is een nieuwe aansluiting aan de zijkant van het model, waardoor het mogelijk is deze in de liggende stand op te laden. Het dock van Logitech hoeft daardoor geen gebruik te maken van de Lightning-poort onderaan de tablet.

Gemaakt van aluminium

De Logi BASE is gemaakt van massief aluminium. Het is een hoogwaardig materiaal waarmee Logitech probeert aan te sluiten op de hoge kwaliteit van de iPad zelf. Er gingen de laatste tijd al wat iPad geruchten dat er nieuwe accessoires aan zouden gaan komen, al was het niet direct de verwachting dat Logitech de eerste zou zijn. Feit is dat het dock de iPad onder een hoek van 70 graden plaatst. Magneten houden de tablet op z’n plaats en de voet is voorzien van een anti-slip materiaal. De Logi BASE is beschikbaar voor €99.

Video’s en recepten op de iPad Pro

Volgens Logitech is het met de Logi BASE onder andere goed mogelijk om video’s en films te kijken tijdens het opladen. Daarnaast zou het dock bijvoorbeeld in de keuken heel handig kunnen blijken. Het is dan mogelijk om te koken met een recept op de iPad en tegelijkertijd voor de voeding te zorgen. Verder kan het dock in combinatie met de juiste software zorgen voor een handig tweede scherm naast een laptop of een vaste computer. Bovendien kan de cover gewoon om de tablet heen blijven zitten, waardoor het niet nodig is om daar een afweging in te maken.

Lightning-kabel voor de voeding

Het is overigens wel van belang om de Lightning-kabel van Apple niet weg te gooien. De poort is niet meer nodig dankzij het gebruik van de Smart Connector, maar het is deze kabel die zorgt voor de voeding van het dock. Het is daarom van belang om die kabel goed te bewaren en aan te sluiten op de Logi BASE. Het is dan vervolgens mogelijk om de iPad op te laden via de Smart Connector. Volgens de iPad geruchten zullen er meer accessoires gaan komen voor de Smart Connector, waardoor dat wellicht een nieuwe standaard kan worden voor Apple.