Uitrol met iPad Pro op kantoor vraagt wat voorbereiding

De iPad geruchten gaven het al veel langer aan, de iPad Pro zou er vooral voor de zakelijke gebruiker komen. Dat blijkt inmiddels inderdaad het geval te zijn. Ondernemingen maken op grote schaal gebruik van de grotere nieuwe iPad. Volgens analisten is het echter nog wel van belang om wat voorbereidingen te treffen, om de introductie van de iPad Pro binnen een onderneming zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Download Microsoft software

Het is volgens analisten bijvoorbeeld van belang om de belangrijke Microsoft software alvast op een model te downloaden. Microsoft richt zich vandaag de dag steeds meer op iOS, dat neemt niet weg dat het verstandig is om op de iPad Pro alvast na te gaan of alles nog goed werkt. Tegelijk met de iPad geruchten werd ongeveer bekend dat Office veel beter moet gaan werken op Apple apparaten. Dat is onder Mac OS X inmiddels het geval en ook op de iPad Pro zijn Word, Excel, PowerPoint en andere toepassingen goed beschikbaar.

Check kritieke applicaties

Het is volgens analisten vervolgens vooral van belang om andere kritieke applicaties te testen, het is bij de uitrol van de iPad Pro immers van belang dat die goed blijven werken. Test in hoeverre het lukt om daar individueel of samen mee te werken. Lukt het niet een bepaalde toepassing te gebruiken op de iPad Pro? Er zijn regelmatig alternatieven beschikbaar, het is prettig om daar op voorhand alvast van op de hoogte te zijn.

Rol van IBM bij uitrol iPad Pro

Een bedrijf dat je wellicht niet direct zou verwachten ter ondersteuning is IBM. Velen associëren het bedrijf met old-skool software, vandaag de dag slaagt IBM er bij veel bedrijven in om goed aan te geven hoe zij het best gebruik kunnen maken van iOS applicaties op de iPad Pro en andere modellen. Om de geruchten rondom de iPad Pro van destijds goed gevolg te geven lijkt het daarom van belang om voor een goede voorbereiding op de grote zakelijke tablet te zorgen. De introductie verloopt vervolgens dan zo voorspoedig mogelijk.