3D Touch en meer RAM belangrijke wensen voor nieuwe iPad

Apple zal in maart waarschijnlijk de nieuwe iPad Air 3 presenteren, de kans is groot dat er een aantal nieuwe functies beschikbaar zullen zijn. Uiteraard heeft iCulture gepeild welke functies gebruikers het liefst zouden zien. Een aantal van de wensen zijn in lijn met de iPad geruchten van de laatste tijd, een aantal anderen zijn dat helaas niet.

Nieuwe iPad Air 3 in maart

De nieuwe iPad Air 3 komt waarschijnlijk in maart. Het is inmiddels februari, waardoor we al een aantal iPad geruchten voorbij hebben zien komen. Dat geldt onder andere voor de grotere speakers en een Smart Connector, er zijn nog geen geruchten voorbij genomen over meer RAM geheugen of 3D Touch op de iPad. Het lijkt er wat dat betreft op dat Apple aan de helft van de wensen zal gaan voldoen, wellicht dat er in het najaar opnieuw een nieuwe iPad komt.

3D Touch en meer RAM geheugen

Uit de peiling blijkt onder andere dat veel gebruikers zitten te wachten op 3D Touch op de iPad. Dat is op zich opvallend, aangezien lang niet iedereen daar positief over is op de iPhone 6S. Veel mensen zien er nauwelijks het nut van in, wellicht dat dit met 3D Touch op de iPad zou kunnen veranderen. Ook zien veel mensen graag meer RAM geheugen, ze zouden graag het dubbele zien van de huidige 2GB. Over de beide ontwikkelingen hebben we nog geen iPad geruchten gezien, waardoor de kans klein is dat Apple daar daadwerkelijk mee gaan komen.

Grotere speakers en Smart Connector

Voorlopig lijkt het erop dat de iPad Air 3 grotere speakers zijn krijgen en dat er daar bovendien 4 van aanwezig zijn. Ook dat is een duidelijke wens van een groot aantal gebruikers, waardoor dit beter aan lijkt te sluiten. Een andere wens van gebruikers is een Smart Connector om gemakkelijker een toetsenbord aan te sluiten. Ook dat is in lijn met de iPad geruchten, bijvoorbeeld aan de hand van de hoezen die er al zijn gelekt. We zullen nog ongeveer een maand geduld moeten hebben om er achter te komen waar Apple mee gaat komen.