Apple iPad Air 2 werkt nu ook op basis van bluetooth 4.2

De Apple iPad Air 2 zal net als bijvoorbeeld de nieuwe iPad Pro en de iPad Mini 4 ondersteuning voor bluetooth 4.2 gaan aanbieden. Dit was eerder nog even de vraag, omdat Apple daar geen melding van heeft gemaakt en het de nieuwe tablets zijn die hier volgens de specificaties mee worden geïntroduceerd. Apple brengt dit jaar geen nieuwe iPad Air uit, waardoor het er eerder op leek dat de gebruikers met de reguliere iPad zouden moeten wachten op deze nieuwe standaard voor bluetooth.

Al sinds vorig jaar hardwarematig in staat

Dat blijkt gelukkig dus niet het geval te zijn. Sterker nog, de iPad Air 2 blijkt hardwarematig al sinds vorig jaar in staat om bluetooth 4.2 te ondersteunen. Wat dat betreft had Apple de hardware vorig jaar al op orde, al heeft het de functie destijds nog niet geactiveerd. Op de dag dat Apple de iPhone 6s en de iPhone 6s plus aankondigde werd ook duidelijk dat er een iPad Pro en een iPad Mini 4 zouden komen. Destijds was echter nog niet duidelijk dat de iPad Air 2 bluetooth 4.2 ging ondersteunen. Het is wat dat betreft opvallend dat ook oudere iOS apparaten die mogelijkheid nu krijgen.

Specificaties geüpdatet

Apple maakt gebruik van een update van de software, om bluetooth 4.2 te activeren en er daarmee voor te zorgen dat de specificaties verbeteren. Ook op de website geeft Apple inmiddels aan dat de iPad Air 2 in staat is om het dit protocol te werken. Dat betekent dat alle iPads van Apple op dit moment in staat zijn om daar mee te werken.

Dat is van belang, aangezien bluetooth 4.2 een hogere transfersnelheid biedt, net als een betere ondersteuning voor slimme apparaten in huis. De bluetooth standaard valt beter te beveiliging en vormt daarmee een belangrijke stap voorwaarts. Naast de iPad Air 2, de iPad Pro en de iPad Mini 4 zijn ook de iPhone 6, de iPhone 6s, de iPhone 6 Plus en de iPhone 6s Plus geschikt voor het gebruik van bluetooth 4.2.

iPad Air 2 Case met Bluetooth toetsenbord

Onderstaande Chique iPad Air 2 Case beschermt niet alleen uw iPad Air maar heeft ook een Bluetooth QWERTY Toetsenbord aan boord Gemakkelijk aan te sluiten via de sneltoets Bluetooth verbinding. Het toetsenbord beschikt over harde toetsen voor een traditionele toetsaanslag en heeft een back light op het toetsenbord. Een ideale lichtgewicht en platte case om iedere dag naar kantoor of school mee te nemen. Meer info

f8_f8s_92_