Apple iPad Air 3 wordt kleinere iPad Pro

Afgelopen najaar presenteerde Apple een nieuwe iPad Mini en vooral de iPad Pro. De grotere tablet ging er met alle aandacht vandoor, Apple leek er bewust voor te kiezen geen reguliere nieuwe iPad te presenteren. Naar verwachting zal Apple op 15 maart een evenement organiseren, waar we de nieuwe iPad Air 3 zullen zien. Uiteraard gaan er weer een aantal iPad geruchten de ronde, in aanloop naar de daadwerkelijke presentatie van het nieuwe model.

Vier speakers en een smart connector

Tot de iPad geruchten over de iPad Air 3 behoren bijvoorbeeld die over 4 speakers. Dit moet er net als op de iPad Pro voor gaan zorgen dat de tablet in alle standen voor het juiste geluid zorgt. In combinatie met een accelerometer weet de iPad de oriëntatie en kan het apparaat het gebruik van de speakers daarop afstemmen. Bovendien zou de iPad Air 3 net als de iPad Pro gebruik gaan maken van de smart connector. Dat is een nieuwe aansluiting die het gemakkelijker maakt om een toetsenbord aan te sluiten, er is geen ‘stekker’ meer bij nodig.

Iets dikker en een flitser

De iPad Air 3 zal volgens de geruchten net wat dikker zijn dan het huidige model. Dat is op zich niet ondenkbaar, aangezien Apple er ook bij de iPhone 6S voor heeft gekozen om die wat dikker te maken dan de iPhone 6. Er was op voorhand wat kritiek, die lijkt inmiddels verstomd te zijn. Er zou volgens enkele iPad geruchten bovendien een flitser aanwezig zijn op de iPad Air 3, dat is iets dat minder waarschijnlijk lijkt en wat we daarom af zullen moeten wachten.

Lijkt op de iPad Pro

Uiteindelijk zal de iPad Air 3 sterk gaan lijken op de iPad Pro, zowel van binnen als van buiten. De nieuwe hoezen die we hebben gezien lijken al een kleine versie van die voor de iPad Pro, met een krachtige A9 of A9X processor en bijvoorbeeld de 4 speakers gaat de tablet ook van binnen sterker lijken op de grotere broer die Apple in het najaar presenteerde.