Apple iPad Pro 9,7 inch nu te koop in Nederland

De Apple iPad Pro met een schermdiagonaal van 9,7 inch is vanaf nu te koop in Nederland, ruim twee weken na de presentatie door Apple. Het is een tablet die de kracht van de iPad Pro biedt, in het design van de iPad Air 2. Het model is daarmee zeer compact, terwijl het de potentie heeft een laptop te vervangen.
Modellen en prijzen
De iPad Pro 9,7 inch is beschikbaar in een aantal verschillende modellen, waar ook verschillende prijzen aan hangen. Het goedkoopste model heeft bijvoorbeeld 32GB opslagruimte en is verkrijgbaar vanaf €689. Het model met 128GB kost €869 en voor het model met 256GB opslaggeheugen dient €1.049 betaald te worden. Het gaat dan om de modellen alleen voorzien van Wifi, de modellen met 4G-mogelijkheden zijn nog wat duurder. Het gaat dan, respectievelijk, om €839, €1.019 en €1.199. Het betekent vooral dat de nieuwe iPad Pro 9,7” duurder is dan de iPad Air 2 toen die werd geïntroduceerd.
Reviews zijn vooral positief
De reviews van internationale media die alvast gebruik hebben kunnen maken van de nieuwe iPad zijn tot nu toe zeer positief. Zij zijn onder andere te spreken over het True Tone Display van de nieuwe iPad, dat de kleuren op een meer natuurlijke wijze laat zien. Daarnaast merken zij daadwerkelijk dat de iPad op een krachtige manier in elkaar zit, al zien ze er niet direct een vervanging van hun laptop in. Dat lijkt vooral te maken te hebben met het relatief kleine scherm, de iPad Pro zou daar beter voor geschikt zijn.
Relatief dure iPad van Apple
Bovendien is niet iedereen blij met de hoge prijzen die Apple rekent voor de innovatieve tablet. Wat dat betreft geldt het advies om de iPad Air 2 te kopen voor het gebruik voor eenvoudige taken, de iPad Pro 9,7” is beter geschikt voor een ieder die veel gebruik zal maken van de iPad en vraagt om krachtige prestaties. Apple lijkt voor een verdeling zoals met de MacBook’s te willen zorgen, die we ook kunnen onderscheiden in een serie Air- en Pro-modellen.