Apple iPad Pro is vooral bedoeld voor zakelijke gebruiker

De geruchten rondom de iPad Pro voordat deze verscheen leken er al op te wijzen, het is vooral de zakelijke gebruiker die er veel baat bij heeft. Dat komt onder andere door het hoge prijskaartje, in combinatie met de specifieke mogelijkheden waar de gemiddelde gebruiker niet direct veel meer uit kan halen.

Zakelijk in de brede zin van het woord

De iPad Pro is er, volledig in lijn met de iPad geruchten, voor de zakelijke gebruiker in de meest brede zin van het woord. Diverse professionals kunnen er goed mee uit de voeten. Het gaat bijvoorbeeld om professionals die zoeken naar een mobiel apparaat met de rekenkracht van een computer, dat bovendien beschikt over een groot scherm om daar samen naar te kunnen kijken. Bovendien komt het geluid van de iPad Pro een stuk beter dan voren dan dat op de iPad Air 2 of de iPad Mini 4.

Professionals op de iPad Pro

Daarnaast kunnen grafisch professionals uitstekend gebruik maken van de iPad Pro, mede dankzij het Apple Pencil dat er is toegevoegd. Die maakt het mogelijk om heel nauwkeurig of op een heel fijne wijze te werken. In combinatie met het Smart Keyboard van Apple is de iPad Pro bijna een volwaardige laptop, ook al draait deze natuurlijk op iOS. Het zijn wat dat betreft vooral de zakelijke gebruikers die voor dit model lijken te kiezen, anderen hebben veelal voldoende aan de andere modellen die er al beschikbaar waren.

Andere iPad modellen

De eerdere iPad modellen zijn bijvoorbeeld de iPad Air 2 die geen update kreeg het afgelopen najaar en de iPad Mini 4 die er sinds dat moment is. De iPad Air 2 geldt als het reguliere model, goed geschikt om filmpjes te kijken, af en toe wat op te zoeken en spellen te spelen. De iPad Mini 4 is een stuk kleiner en valt daardoor gemakkelijker mee te nemen. Particuliere gebruikers kunnen wat dat betreft goed uit de voeten met de bestaande modellen, slechts een klein deel van hen zal toegevoegde waarde zien in de nieuwe iPad Pro van Apple.