Apple kondigt kleinere iPad Pro aan

Apple kondigde tijdens het Apple Event op 21 maart een kleinere iPad Pro aan. Na de lancering van de grote 12,9” iPad Pro in het najaar van 2015 volgt er nu een kleinere variant. Dit model heeft dezelfde afmetingen als de iPad Air 2, het is echter een veel krachtiger apparaat.

9,7 inch iPad Pro

Het gaat om een 9,7” iPad Pro, die volgens Apple de beste upgrade sinds de introductie van de iPad betekent. De tablet heeft de rekenkracht van een moderne desktop computer, terwijl het om een uiterst plat apparaat gaat. Apple zorgt er met het kleinere formaat (en lagere gewicht) voor dat de iPad die rekenkracht weer onderweg kan aanbieden, de iPad Pro blijkt daarvoor minder goed geschikt. Bovendien is de iPad Pro van 9,7” geschikt voor het gebruik van de Apple Pencil en is er een speciaal Apple Keyboard voor ontwikkeld.

Verbeterde camera en meer geheugen

De kleinere iPad Pro biedt bovendien een betere camera dan de grote iPad Pro. Het gaat om de 12 megapixel iSight camera zoals we die ook van de iPhone 6S kennen. Daar komt bij dat de kleinere iPad Pro een 5 megapixel camera aan de voorzijde heeft zitten en gebruik maakt van een speciale flitsmogelijkheid van het scherm. De camera’s van de kleinere iPad Pro zijn daardoor een stuk beter. Apple introduceerde bovendien een 256GB model, een geheugenvariant die vanaf nu ook beschikbaar is voor de grotere iPad Pro.

Line-up voor de iPad

De line-up van Apple voor de iPad is er daarmee behoorlijk anders uit komen te zien. Het kleinste en meest voordelige model is nu de iPad Mini. De kracht daarvan is vergelijkbaar met die van de iPad Air 2, het ‘reguliere’ model dat zich daar qua prijs net wat boven bevindt. Gebruikers die het beste wensen van hun iPad kiezen voor een iPad Pro van 9,7”. Het is een zeer krachtige tablet, die het aan de andere kant goed mogelijk maakt de tablet onderweg mee te nemen. De meest veeleisende gebruikers kiezen voor een iPad Pro van 12,9”, met het grootst beschikbare scherm. Met de introductie van een kleinere iPad Pro zijn de iPad geruchten overigens grotendeels uitgekomen, de plannen waren al even uitgelekt.