Apple maakt het met iOS 9.3 gemakkelijker iPad te delen

Apple heeft een nieuwe beta-versie van haar iOS software uitgebracht, het gaat om iOS 9.3 dat een aantal interessante toevoegingen brengt. Het gaat bijvoorbeeld om de nieuwe Classroom-app, een app speciaal voor scholen die gebruik maken van de iPad. Zij krijgen de kans om meerdere gebruikersaccounts aan te maken, iets dat we voorlopig thuis nog niet kunnen gaan gebruiken. De nachtmodus in de nieuwe versie van de software wordt wel voor iedereen beschikbaar gemaakt, waardoor onze ogen ‘s avonds minder last zouden moeten hebben van het backlight.

Meerdere accounts om in te loggen

Apple richt zich al jaren op scholen en probeert via die weg zoveel mogelijk leerlingen te helpen effectiever te leren en studeren. Vanuit de scholen kwam er geregeld de vraag om de iPad met meerdere mensen te kunnen gebruiken. Tot nu toe was dat lastig, omdat er slechts één account op aan te maken viel. Daar komt nu verandering in, Apple kiest ervoor om meerdere gebruikersaccounts op de iPad toe te staan. Leraren kunnen er daarmee voor zorgen dat ze de iPad voor algemeen gebruik kunnen inzetten, aan de hand van verschillende accounts.

Meerdere accounts alleen op school

Apple kiest er in iOS 9.3 nog niet voor om de functie voor iedereen beschikbaar te maken, het gaat slechts om een specifieke app binnen het schoolprogramma voor de iPad. Scholen die daar gebruik van maken krijgen de kans om via de Classroom-app in te schakelen dat verschillende gebruikers hiermee aan de slag kunnen. De gemiddelde gebruiker thuis zal de Classroom-app van Apple niet te zien krijgen, waardoor het tevens onmogelijk is om meerdere gebruikersaccounts op de iPad aan te maken. Het lijkt een kwestie van tijd tot Apple die functie ook voor mensen thuis beschikbaar maakt.

Nachtmodus op de iPad

Uiteraard brengt iOS 9.3 meer vernieuwingen met zich mee, het gaat bijvoorbeeld om een nieuwe nachtmodus op de tablet. Die zorgt ervoor dat het licht van de tablet tijdens de avonduren wat meer geel wordt. Dit zorgt voor een warmer licht ten opzichte van de traditionele blauwe kleuren, op basis waarvan onze ogen daar minder last van hebben. Het blauwe licht maakt het lastig om daarna in slaap te vallen. Dankzij de nachtmodus kun je de tablet ‘s avonds laat gebruiken, om vervolgens prettiger in slaap te vallen en een goede nachtrust te maken.