Apple presenteert begin 2014 grotere iPad

Apple lijkt in het geheim te werken aan een grotere iPad, die begin 2014 op de markt zal komen. Het zou het antwoord zijn op de grotere tablets zoals Samsung en LG die uitbrengen, waarmee ze een grote doelgroep aan weten te spreken. De insider information komt vanuit een bestuurder van een leverancier van Apple in Korea. Hij vertelde The Korean Times dat hij verwacht dat Apple al snel met de grotere tablet naar buiten zal komen, waardoor de lancering dicht op die van de iPad Air en de iPad Mini zit.

Grotere iPad

De grootste iPad (de iPad Air) van Apple heeft op dit moment een scherm met een diameter van 9,7 inch. Dat is iets kleiner dan de gangbare maten van bijvoorbeeld Samsung, aangezien die schermen 10,1 inch aan diameter meten. Dat neemt niet weg dat de iPad Air volgens Apple heerlijk in de hand ligt, dankzij het optimale formaat. Volgens de bron is Apple echter bezig met de productie van een 12,9 inch scherm, voor een nieuwe iPad. Dit apparaat zou in 2014 op de markt moeten komen en daarmee moeten zorgen voor een nieuwe opschudding binnen de markt.

Vervanger van de PC

Volgens de bestuurder van de leverancier werkt Apple aan een grotere tablet, om de strijd met laptops nog beter aan te kunnen. Dankzij de krachtige 64-bit chip in de iPad Air en iPad Mini slaagt de tablet er steeds beter in om complexe taken uit te voeren. Bovendien zou Apple werken aan een scherm met UHD, Ultra High Definition. Dit moet leiden tot meer scherpe beelden. Het zijn vooral de grafische professionals die veelal gebruik maken van de producten van Apple en hiermee opnieuw een stap zouden kunnen zetten met het oog op de productiviteit.