Geruchten over nieuwe functies iPad smart cover

De iPad geruchten met betrekking tot de kleinere iPad Pro van de laatste tijd bleken grotendeels waarheid nu we het model eenmaal kennen. Er doen zich nu een aantal geruchten de ronde met betrekking tot de iPad Smart Cover. Dit op basis van een patent uit 2012, dat onlangs bekend is geworden.

Smart Connector en eigen scherm

De Smart Cover van Apple zou bijvoorbeeld een Smart Connector gaan krijgen, iets dat inmiddels het geval is. Dat betekent dat het mogelijk is de cover met een toetsenbord te gebruiken. Uit het patent dat Apple aanvroeg blijkt echter ook dat de hoes voor de tablet een eigen scherm zou kunnen krijgen. Het stukje scherm maakt het aan de buitenland van de cover mogelijk om notificaties te laten zien. Daarnaast is het mogelijk om op de cover gebruik te maken van zonnecellen die helpen om de tablet (opnieuw) op te laden.

Bediening op de cover

In het patent beschrijft Apple overigens meerdere toepassingen, waardoor er nieuwe iPad geruchten zijn ontstaan. Het gaat bijvoorbeeld om toetsen op de cover die te bedienen zijn wanneer deze dienst doet als ‘stand’ voor de tablet. Het is dan mogelijk om een volgend nummer aan te klikken of de muziek op pauze te zetten. De fysieke knoppen op de iPad Smart Cover moeten er dan voor zorgen dat de iPad zelf zonder problemen door kan blijven spelen. Ook tijdens het bewerken en monteren van video’s kan het van toegevoegde waarde zijn om met dergelijke knoppen te werken.

Touchscreen op de iPad Smart Cover

Tenslotte spreekt het Apple patent dat leidt tot de geruchten over de iPad Smart Cover tot een idee van een touchscreen op de hoes. Het zou dan mogelijk zijn om de iPad in een hoes neer te zetten en de platte bodem te gebruiken om te tekenen. Dit laatste zien we momenteel terug in het Smart Keyboard. Het is mogelijk om de iPad in de hoes neer te zetten en gebruik te maken van een toetsenbord aan de voorkant. Dat zorgt ervoor dat de iPad bijna als een computer werkt. Of de geruchten uit het patent voor de iPad Smart Cover daadwerkelijk werkelijkheid zullen worden zullen we moeten afwachten, het klinkt in ieder geval veelbelovend.