Grote iPad Pro komt in november naar Nederland

De iPad Pro komt in november naar Nederland, we zitten daarmee bij de eerste groep landen die er de beschikking over krijgt. Dat is opvallend, aangezien Apple er de laatste jaren doorgaans voor koos om Nederland niet direct de iPhone en de iPad Air 2 aan te bieden. In plaats daarvan komen de apparaten doorgaans een paar weken later naar Nederland. Naar verwachting zal de vraag naar de iPad Pro niet zo groot zijn, wellicht dat Apple daarom de mogelijkheid heeft om een grotere groep landen te bedienen.

Groter scherm en snellere processor

De iPad Pro werd al in september aangekondigd, Apple maakte de grote tablet tegelijkertijd met bijvoorbeeld de iPhone 6s bekend. De tablet krijgt een groter scherm dan wat we tot nu toe gewend zijn. De iPad Air 2 maakt gebruik van een scherm met een diagonaal van 9,7”, de iPad Pro krijgt een scherm van 12,9”. Dat betekent onder andere dat het beter mogelijk is om er zakelijk gebruik van te maken, bijvoorbeeld om binnen een bedrijf belangrijke gegevens te analyseren.

Ook grafisch specialisten kunnen goed uit de voeten met de iPad Pro, bijvoorbeeld aan de hand van de stylus. Daarnaast is er een snellere A9X-processor aanwezig in het model, waardoor alle taken zowel rekentechnisch als grafisch zeer soepel verlopen. We krijgen in Nederland de kans om er over iets meer dan een maand gebruik van te maken, het is namelijk nog niet bekend wat de lanceerdatum in november zal worden. De kans is in ieder geval groot dat Apple de lancering niet groots aan zal kondigen, waardoor het van belang is om de iPad geruchten in de gaten te houden om er op tijd bij te zijn.

Hoge prijs voor de iPad Pro

De prijs voor iPad Pro is aan de hoge kant, waardoor het opnieuw vooral de zakelijke gebruikers zijn die er naar uit zullen kijken. De tablet is een stuk duurder dan de iPad Air 2, mede vanwege het grotere scherm. Nadeel van de grotere iPad is wel dat het gewicht een stuk hoger ligt dan bij de eerdere modellen.