Iets meer fans voor nieuwe iPad dan nieuwe iPhone

Online platform iCulture vroeg hun lezers waar zij het meest naar uitkeken, hen werd gevraagd op welk nieuwe apparaat van Apple zij het meest zitten te wachten. De nieuwe iPad kon rekenen op de meeste stemmen. De laatste tijd doen een aantal iPad geruchten de ronde, er zou op 21 maart een kleinere variant van de iPad Pro worden gepresenteerd.

Voorkeur voor nieuwe iPad

Iets meer dan een kwart van de lezers gaf aan vooral te wachten op de nieuwe iPad. Zij kunnen niet wachten tot Apple met een opvolger voor de iPad Air 2 komt. Eind vorig jaar lanceerde Apple wel een nieuwe iPad Mini en de iPad Pro, maar voor de reguliere iPad verscheen er geen update. Dat betekent dat de kans groot is dat deze er nu wel in zal zitten, iets waar gebruikers enorm naar uit lijken te kijken.

Geruchten over iPad Pro Mini

Uiteraard gaan er de laatste tijd al wat geruchten de ronde over de nieuwe iPad. De iPad geruchten leren ons bijvoorbeeld dat de nieuwe iPad waarschijnlijk geen ondersteuning voor 3D Touch zal hebben, dat er aan de andere kant wel 4 speakers aanwezig zijn en dat het mogelijk wordt om er met de Apple Pencil op te werken. Over de naam zijn de meeste lezers het overigens nog niet eens. Het zou volgens de iPad geruchten een iPad Pro Mini kunnen worden, al zou het niet voor het eerst zijn dat Apple een andere naam uit de hoge hoed tovert.

iPhone SE van Apple

Daarnaast is de kans groot dat Apple de nieuwe iPhone SE zal introduceren. Dat is een kleinere iPhone (formaat van de iPhone 5 en 5S), met daarin de techniek van de iPhone 6. Dit moet ervoor gaan zorgen dat bijvoorbeeld mensen met kleinere handen en vrouwen weer meer gebruik blijven maken van de iPhone. We zijn vrij zeker over de naam van deze nieuwe smartphone van Apple. Wanneer de producten vervolgens beschikbaar zijn zullen we nog even moeten afwachten, het zal waarschijnlijk kort na de introductie van de modellen op 21 maart zijn.