iPad 5 zal rondom bijna centimeter kleiner worden

De iPad 5 zal een slagje kleiner worden dan het huidige model, zal dunner worden uitgevoerd en komt deze herfst op de markt. Dat stelt althans de Franse website Nowhereelse, die zich onder andere heeft gespecialiseerd in het vroegtijdig brengen van nieuws over producten van Apple. Bovendien zal de luidspreker van de iPad 5 niet langer aan de achterkant zitten, maar zou Apple deze aan de onderzijde plaatsen. Verder krijgt de tablet dezelfde afgeronde hoeken, zoals we die ook al kennen van de iPad Mini.

Foto’s van het schema

De website gebruikt foto’s van het schema voor de nieuwe iPad als bron voor de geruchten en beweringen. De foto’s zijn afkomstig van een bron die in een fabriek werkt, die beschermhoezen voor de tablets maakt. Het zou daarmee kunnen gaan om een betrouwbare bron, aangezien het aannemelijk lijkt dat Apple de fabrikant van de hoezen alvast op de hoogte stelt van het feit dat het nieuwe model andere afmetingen zal krijgen dan de huidige generatie. Aan de andere kant staat Apple er niet om bekend om vroegtijdig details over haar producten naar buiten te brengen.

Lengte en breedte

Volgens de foto’s van het schema zou de nieuwe iPad een stukje minder breed en lang worden. Ook wordt de dikte van het apparaat teruggebracht naar 7,9mm, waardoor dit vergelijkbaar is met de iPhone 5 die vorig jaar september op de markt werd gebracht. De lengte zou volgens Nowhereelse 232 millimeter gaan bedragen (9,3mm minder dan de huidige iPad) en de breedte zou 178,5mm gaan bedragen, wat 7,3mm minder is dan die van het huidige model. Wat dat betreft zou de iPad een behoorlijk stuk kleiner worden, iets dat vooral te maken lijkt te hebben met de dunnere rand die er net als bij de iPad Mini wordt toegepast.

Dunner en lichter

Volgens de bron van Nowhereelse zal het nieuwe model in de herfst op de markt komen, ergens tussen halverwege september en eind oktober. De iPad 5 zou volgens eerdere geruchten ongeveer 15% dunner worden en een lager gewicht krijgen, waardoor de huidige berichten in lijn lijken met waar we eerder op hebben kunnen rekenen. Of de iPad ook daadwerkelijk kleiner zal worden blijft natuurlijk de vraag. Apple staat erom bekend de informatie zo lang mogelijk tegen de borst te houden en tijdens een grote presentatie de nieuwe producten te lanceren, die vervolgens de wereld dienen te gaan veroveren.

iPad-5-Schema-Spec