iPad Air uitstekend ontvangen door de media

Op 22 oktober heeft Apple zowel de iPad Air (iPad 5) als de nieuwe iPad Mini 2 gepresenteerd, naast een aantal nieuwe MacBooks Pro en onder andere OS X Mavericks. Het was veel fans van Apple echter te doen om de nieuwe iPad, aangezien de verwachtingen hooggespannen waren. De nieuwe tablet is vanaf 1 november beschikbaar (ook in Nederland en België), maar de media lijken tot nu toe enthousiast over het apparaat. Een aantal van de media hebben de nieuwe tablet bij Apple al even uit kunnen proberen, anderen baseren zich vooral op de specificaties die Apple tijdens de presentatie naar buiten bracht.

Visueel aantrekkelijker

De nieuwe iPad Air lijkt vooral visueel een stuk aantrekkelijker, vanwege de smallere rand die er aan de zijkanten is toegepast. De verschillende media zijn hier erg positief over, aangezien het er hierdoor op lijkt alsof het scherm wat groter is geworden. Dit heeft nog altijd een afmeting van 9,7”, maar komt een stuk beter tot z’n recht. Daarnaast zijn de media erg te spreken over het lage gewicht van de nieuwe tablet. Dit zorgt ervoor dat de iPad 5 uitstekend met één hand te gebruiken is, iets dat bij vorige modellen een stuk minder gemakkelijk ging.

Goede kwaliteit

Bovendien is Apple er ondanks het lage gewicht en de dunne rand in geslaagd om de iPad Air van een uitstekende kwaliteit te maken. De iPad 5 voelt volgens onder andere ComputerTotaal op een heel degelijke manier aan en zorgt er daarmee voor dat de tablet goed in de hand ligt. De aluminium unibody van Apple zit op een sterke wijze in elkaar en zorgt er daardoor onder andere voor dat een val of lichte tik niet direct tot een beschadiging zal leiden.

Snelheid van de tablet

Tenslotte zijn de verwachtingen hooggespannen over de snelheid van de tablet, aangezien er voor het eerst sprake is van een 64-bit processor. De ervaringen met de iPhone 5S zijn tot nu toe in ieder geval uitstekend, een telefoon waarin dezelfde processor zit. Op het eerste oog zijn de media erg tevreden met de snelheid, maar het is het wachten op de eerste daadwerkelijke tests die er worden uitgevoerd na de lancering op 1 november in onder andere Nederland. Wat dat betreft lijkt het haast niet meer mis te kunnen gaan met de iPad 5 en lijkt de iPad Air een nieuw succesnummer voor Apple.