iPad geruchten wijzen op iPad Air 3 in voorjaar 2016

De iPad geruchtenmolen draait nog niet op zoveel toeren als net na de zomer toen de iPad Pro eraan zat te komen, maar ook in het voorjaar lijkt er een nieuw model aan te komen. Apple lanceerde al eens eerder een nieuwe iPad in het voorjaar en met het ontbreken van een update voor de iPad Air 2 afgelopen najaar valt er nog wat te verwachten.

Geen 3D Touch op iPad Air 3

Volgens de iPad geruchten van dit moment zal de iPad Air 3 helaas niet voorzien worden van 3D Touch. Toen de iPhone voor het eerst Touch ID kreeg moesten we daar bij de iPad ook nog een model langer op wachten, waardoor Apple wat dat betreft een bekende strategie lijkt te gebruiken. Aan de andere kant zit de iPad te springen om innovatie, aangezien de verkopen teruglopen en steeds minder mensen hun huidige model lijken te willen inruilen voor een nieuwe tablet.

Snellere processor en beter scherm

De kans is groot dat de iPad Air 3 in ieder geval een nieuwe processor krijgt, die weer een stukje sneller is dan z’n voorganger. Of dat voldoende is om een grote groep klanten over te halen een nieuw model aan te schaffen valt echter te bezien. Ook het scherm zal waarschijnlijk weer iets beter zijn, al doet de iPad Air 2 het ook al uitstekend. Er is nauwelijks sprake van schitteringen en de processor heeft voldoende kracht om ook zware spellen en applicaties zonder problemen goed te laten draaien.

Te weinig innovatie

Wat dat betreft lijkt het erop dat er marktbreed sprake is van te weinig innovatie op het gebied van tablets. Apple heeft er last van met de iPad, maar ook andere fabrikanten krijgen het maar moeilijk voor elkaar om echt iets nieuws neer te zetten. Wat dat betreft is het niet zo vreemd dat er nog weinig iPad geruchten beschikbaar zijn. De interesse naar een nieuwe tablet neemt wat af, omdat we inmiddels gewend zijn aan het apparaat en wachten tot bijvoorbeeld Apple een nieuwe revolutie ontketent.