Kleinere iPad Pro krijgt True Tone Display

Apple introduceerde tijdens het Apple Event op 21 maart een kleinere iPad Pro, volledig in lijn met de iPad geruchten die de laatste tijd de ronde deden. We wisten van de 4 speakers die de iPad heeft en rekenden op de uitgebreide grafische kracht. Toch wist Apple een belangrijke functie geheim te houden, namelijk het True Tone Display.

True Tone Display

Apple presenteerde de iPad Pro met een kleiner formaat, een tablet die het beste scherm ooit biedt. Het scherm reflecteert nog maar een paar procent, waardoor reflecties nog minder zullen voorkomen dan op de toch al goede iPad Air 2. Daar komt bij dat de tablet kleuren zo natuurgetrouw mogelijk zal weergeven, dankzij het True Tone Display. De iPad Pro houdt het omgevingslicht in de gaten, zowel qua sterkte als qua kleur. Daar stemt het vervolgens de kleuren van bijvoorbeeld een wit stuk papier op af. Dit leidt tot meer natuurlijke kleuren op de iPad Pro, waardoor het gebruik daarvan nog een stuk aangenamer zal worden.

iPad geruchten over 4 speakers

Daarnaast werden er een aantal iPad geruchten bevestigd, het was bijvoorbeeld al een tijdje bekend dat de kleinere iPad Pro net als z’n grote broer 4 speakers zou krijgen. We weten sinds de presentatie op 21 maart bovendien zeker dat de iPad een stuk meer volume kan produceren dan de iPad Air 2, de speakers kunnen 2x harder. Daarnaast is de kleinere iPad Pro een ware krachtpatser.

Krachtiger dan een Xbox 360

Normaal gesproken vergelijkt Apple de iPad modellen altijd met laptops en desktop computers, inmiddels durven ze het aan om een spelcomputer uit te dagen. De kleinere iPad Pro is krachtiger dan een Xbox 360, terwijl het model licht genoeg is om het overal mee naartoe te nemen. Apple zet met de iPad Pro daarmee een belangrijke stap in de richting waar de computer volledig vervangen wordt door de tablet, inclusief spelcomputers met uitgebreide grafische en rekenkundige kracht.