Maand lang zitten voor stelen iPad

Patrick K. moet in ieder geval een maand de cel in en dient daarnaast rekening te houden met een voorwaardelijke straf met een proeftijd. Hij stal een iPad en werd op heterdaad betrapt, waardoor hij nu op de blaren moet zitten.

Betrapt op heterdaad

Dat de dief koos voor een iPad is niet zo gek, het blijft de meest populaire tablet die er beschikbaar is. De politierechter leek hem echter al te kennen, want die wees hem op het belang om nu eindelijk eens van de verslaving aan alcohol af te komen. De man uit Enschede krijgt in ieder geval een maand de tijd om in de cel na te denken over hoe hij dat voor elkaar gaat krijgen. Hij stal de iPad op 28 februari van een verpleegafdeling van het Medisch Spectrum Twente (MST). Een beveiligingsmedewerker zag hem naar binnen waggelen en de iPad meenemen. Wat dat betreft was er sprake van een betrapping op heterdaad.

Voorwaardelijke straf

De man uit Enschede krijgt niet alleen een gevangenisstraf van een maand, daarnaast is er sprake van een voorwaardelijke straf met een proeftijd. Indien hij binnenkort opnieuw de fout in gaat zal hij nog eens twee maanden moeten zitten. De politierechter hoopt er daarmee voor te zorgen dat hij zich bedenkt. Of de dief van de iPad echter niet nog eens in de fout zal gaan valt te bezien, hij komt regelmatig in aanraking met de politie en lijkt daar tot nu toe niet bepaald van te willen leren.

Nieuwe iPad geruchten

Bovendien zal de belangstelling voor de nieuwe iPad de komende tijd toe gaan nemen. Volgens de laatste iPad geruchten zal Apple op 21 maart een nieuw model gaan onthullen. Het lijkt erop dat het een iPad wordt die lijkt op de iPad Pro, maar het formaat heeft van de iPad Air en de iPad Air 2 zoals we die op dit moment kennen. Het zou een kleine iPad Pro kunnen worden of om een iPad Air 3 kunnen gaan, we dienen nog even geduld te hebben tot Apple het apparaat uit de doeken zal doen.