Netflix brengt Picture-in-Picture naar de iPad Pro

Netflix werkt de laatste jaren flink aan de ontwikkeling van de app op de iPad, waardoor steeds meer gebruikers daar gebruik van zijn gaan maken. Binnen de iPad geruchten voor de iPad Pro kwam onder andere de Picture-in-Picture-functie naar voren. Netflix speelt daar met een nieuwe update nu op in.

Picture-in-Picture

Dankzij Picture-in-Picture op de iPad is het mogelijk om twee schermen in elkaar te plaatsen. Tijdens het bekijken van een video is het door middel van de homeknop mogelijk om de video kleiner te maken. Deze blijft op een kleiner deel van het scherm doorspelen, zodat het ondertussen mogelijk is om een andere app te openen en bijvoorbeeld de instellingen te wijzigen. Apple ondersteunt Picture-in-Picture al langer in bijvoorbeeld Safari, Netflix zorgt daar vanaf de update nu ook voor.

Update voor Netflix

Netflix voor de iPad brengt een update uit die de mogelijkheid tot Picture-in-Picture biedt. Dat maakt het mogelijk om naar de streams met films en series te kijken, terwijl er ondertussen een andere applicatie open staat. Het betekent in de praktijk dat het kleinere scherm van Netflix naar wens te verplaatsen is, bijvoorbeeld om ondertussen wat anders te doen of even de mail te controleren. Het is van belang om de nieuwste versie van Netflix voor de iPad te downloaden en bovendien gebruik te maken van iOS 9.3.2, de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Andere modellen met Picture-in-Picture

Netflix kondigt Picture-in-Picture aan voor de iPad Pro. Dat neemt echter niet weg dat ook een aantal andere modellen daar gebruik van kunnen maken. Het gaat bijvoorbeeld om de iPad Pro 12.9 inch en 9.7 inch, net als de iPad Air en de iPad Air 2. Verder is het ook op de iPad Mini 2, de iPad Mini 3 en de iPad Mini 4 gebruik te maken van Picture-in-Picture in Netflix. De streamingdienst zorgt er daarmee voor dat het op de verschillende tablets gemakkelijker wordt om tijdens het streamen snel even iets anders te doen.

Toetsenbord voor een iPad

Bent u uitsluitend op zoek naar een draadloos toetsenbord voor de iPad, iPhone, Samsung Tablet of Smartphone ? Dan kunt u hier een geweldig mooi draadloos toetsenbord bestellen. Gemaakt van aluminium met harde ABS toetsen zoals u gewend bent van de PC of Laptop.

ipad toetsenbord