Nieuwe functies in iOS 10 voor de iPad

We hoeven het niet langer te doen met iPad geruchten, Apple heeft onlangs bekend gemaakt hoe iOS 10 eruit zal gaan zien en op welke nieuwe functies we kunnen rekenen. De software krijgt in het najaar een update, waardoor er nieuwe functies bij gaan komen, het homescherm er net wat anders uit gaat zien en alles vooral een stuk soepeler zal werken.

Split view in Safari

De eerste grote vernieuwing in iOS 10 voor de iPad is de Split View in Safari. Het is een functie die het mogelijk maakt om twee schermen naast elkaar te zetten en die onafhankelijk van elkaar te gebruiken. Het wordt mogelijk om twee websites te bekijken, handig wanneer je bijvoorbeeld tickets wilt boeken en daarnaast wilt zoeken naar beschikbare hotels in die periode. In iOS 9 bestond er al wel een mogelijkheid tot split screen, maar het was helaas nog niet mogelijk om twee schermen van Safari naast elkaar te zetten. Daar gaat nu verandering in komen, iets dat we via de iPad geruchten al een beetje aan zagen komen.

Nieuwe toetsenbordkoppeling

Daarnaast zorgt Apple in iOS 10 voor een kleine bonus voor iedereen die gebruik maakt van het Smart Keyboard van Apple of andere externe toepassingen. Er zijn al allerlei handige knoppencombinaties beschikbaar en daar komt er een bij. Het gaat om de combinatie Command + Tab. Dit maakt het mogelijk om tussen apps te wisselen en daarnaast terug te gaan naar het beginscherm. Het is dan dus niet meer nodig om de homeknop van de iPad aan te klikken. In plaats daarvan is het vanaf het toetsenbord mogelijk om terug te keren naar het basisscherm.

Andere nieuwe functies in iOS 10 voor de iPad

Uiteraard zullen er daarnaast een aantal andere nieuwe functies bij komen in iOS 10 voor de iPad. Het gaat dan bijvoorbeeld om Swift Playgrounds, dat kinderen de mogelijkheid biedt om te leren programmeren. Daarnaast komt er een aparte app beschikbaar voor Homekit. Op die manier kan de iPad het centrum gaan vormen voor de domotica waar we in huis gebruik van maken. De kans is groot dat Apple het achterste van de tong bovendien nog niet heeft laten zien. We houden de iPad geruchten de komende tijd daarom goed in de gaten.

Toetsenbord voor een iPad

Bent u uitsluitend op zoek naar een draadloos toetsenbord voor de iPad, iPhone, Samsung Tablet of Smartphone ? Dan kunt u hier een geweldig mooi draadloos toetsenbord bestellen. Gemaakt van aluminium met harde ABS toetsen zoals u gewend bent van de PC of Laptop.

ipad toetsenbord