Nieuwe iPad Air 3 zal op 18 maart te koop zijn

Er zit een nieuwe iPad Air aan te komen. Het aantal iPad geruchten is nog niet zo groot als voor de evenementen in het najaar, maar het lijkt erop dat Apple op 15 maart een nieuw model zal aankondigen. Het zal gaan om de iPad Air 3, die dan vervolgens al vanaf 18 maart te koop zal zijn.

Persconferentie op 15 maart

Volgens analisten zal Apple op 15 maart een evenement organiseren om de iPad Air 3 aan te kondigen, net als de iPhone 5se. Dat moet een verbeterde variant worden van de iPhone 5s, die qua techniek gelijk staat aan de iPhone 6s, maar wat voordeliger zal zijn. De meeste aandacht gaat echter uit naar de iPad Air 3, aangezien dat een volledig nieuw apparaat zal zijn. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat de nieuwe iPad volgens de iPad geruchten sterk op de huidige iPad Air 2 zal lijken.

Geen voorverkoop voor iPad Air 3

Apple zou op 15 maart een evenement organiseren en de verkoop 3 dagen later op 18 maart al laten starten. Dat betekent dat er geen sprake is van een periode van voorverkoop. Normaal gesproken presenteert Apple nieuwe producten en liggen die vervolgens 10 dagen later in de winkel. Het lijkt erop dat Apple relatief weinig nieuwe kopers verwacht, waardoor het niet nodig is om het groots op te zetten. De iPad Air 3 moet er vooral voor gaan zorgen dat de iPad Air 2 na anderhalf jaar dan toch een update krijgt.

Weinig iPad geruchten bekend geworden

Er zijn relatief weinig iPad geruchten bekend geworden de laatste tijd. Mogelijk zal de tablet ondersteuning krijgen voor een Smart Keyboard en de Apple Pencil, het lijkt erop dat er in ieder geval geen sprake zal zijn van 3D Touch op het model. Verder krijgt de iPad Air 3 waarschijnlijk een wat snellere processor en is de kans groot dat er 4 speakers aanwezig zijn. De iPad Air 3 gaat daarmee lijken op de iPad Pro, terwijl het formaat van de iPad Air 2 behouden blijft.