Nieuwe iPad Pro 9.7” maakt geruchten waar: het beste scherm

De iPad Pro 9.7” maakt de iPad geruchten van de laatste tijd meer dan waar. Uit schermtests blijkt dat de nieuwe iPad van Apple het beste scherm heeft dat we ooit hebben gezien. Volgens DisplayMate is het een ‘top performing display’, die een grote upgrade vormt ten opzichte van de iPad Air 2.

Nagenoeg perfecte kleuren

Apple gebruikt voor de iPad Pro 9.7” dezelfde kleurruimte als die we kennen uit de digitale filmindustrie. Dat betekent dat de kleurverzadiging 25% hoger ligt. Dit moet meer natuurgetrouwe kleuren opleveren die er bovendien meer levendig uitzien. Uit de test van de iPad Pro 9.7” blijkt dat dit inderdaad het geval is. Het nieuwe scherm werd al langer genoemd als een van de iPad geruchten, het is goed om te zien dat Apple het hiermee waar maakt. De kleurenweergave is volgens de testers stukken beter dan die van andere mobiele schermen, monitors, televisies en zelfs UHD-TV’s.

Helderheid van het scherm

Daarnaast zijn de testers erg te spreken over de helderheid van het scherm van de iPad Pro 9.7”. Apple kondigde zelf aan dat het scherm maximaal 500 nits kan produceren, uit de tests blijkt dat dit zelfs 511 kan zijn. Dat is veel hoger dan de 415 nits van de iPad Air 2. Het scherm is 20% helderder, waardoor het bijvoorbeeld in zonlicht veel beter mogelijk is de tablet af te lezen. Daar komt bij dat het scherm minder reflecteert, er is nog slechts 1,7% reflectie over. Bij de iPad Air 2 was dat nog 2,5%.

Hoge contrastratio voor iPad Pro 9.7”

Tenslotte kent de iPad Pro 9.7” een hoge contrastratio, net als de iPad Air 2. Alles op het scherm ziet er goed uit, maar vooral bij fel licht slaagt de Pro erin betere resultaten neer te zetten dan de iPad Air 2. Dit lijkt aan te geven dat de iPad Pro 9.7” een grote stap voorwaarts betekent voor Apple, ook al valt dat er aan de buitenkant niet direct aan af te zien. Volgens DisplayMate overtreft Apple de iPad geruchten van de laatste tijd, met een scherm voor de iPad Pro 9.7” dat het beste is dat we ooit op een tablet hebben gezien.