Nog weinig iPad geruchten over iPad Air 3

Tijdens het Apple event afgelopen september kondigde Apple de grotere en nieuwe iPad Pro aan en bleek het bovendien tijd voor een nieuwe iPad Mini. Opvallend genoeg was er geen ruimte voor een iPad Air 3. Er doen zich nog nauwelijks iPad geruchten de ronde over dit model, wat aan lijkt te geven dat Apple dit model bewust wat vertraagt.

Dalende verkopen van tablets

De afgelopen jaren heeft Apple net als andere fabrikanten te maken gekregen met een daling in de verkopen, zowel de iPad Air 2 als de iPad Air hebben niet het succes gebracht dat we bijvoorbeeld kennen van een nieuwe iPhone. Het lijkt te maken te hebben met een verzadiging van de markt, de meeste huishoudens hebben inmiddels een iPad of andere tablet liggen. Bovendien zijn de apparaten veelal goed van kwaliteit, waardoor er minder behoefte bestaat aan een regelmatige update.

Bewuste vertragingstechniek

Het lijkt erop dat Apple een bewuste vertragingstechniek hanteert, met betrekking tot de iPad Air 3. We hebben nog nauwelijks iPad geruchten rondom dit model gehoord. Dat lijkt aan te geven dat Apple de productie nog niet gestart is, dat er zelfs nog geen concrete plannen liggen voor de introductie daarvan. Normaal gesproken koos Apple ervoor ieder jaar een update van de tablet uit te brengen, dat zou nu wel eens één keer per twee jaar kunnen worden.

Hoge waarde van iPad behouden

Apple kan er op deze manier wellicht voor zorgen dat de hoge waarde van de iPad beter behouden blijft. Door ieder jaar een nieuw model uit te brengen loopt de waarde van de iPad snel terug, iets dat Apple natuurlijk graag tegen wil gaan. Juist door nu nog geen iPad geruchten naar buiten te brengen blijft het mogelijk om de oude iPad voor een hoge prijs te verkopen. Dit levert de beste resultaten op met betrekking tot de lange termijn. Zou Apple te snel een nieuwe iPad Air 3 uitbrengen of gaan er iPad geruchten de ronde? Dan is de kans groot dat weinig mensen nog het volle bedrag voor de iPad Air 2 willen betalen.