NRC noemt de iPad Pro 9,7” adembenemend

De verschillende media hebben inmiddels de kans gehad om met de nieuwe iPad Pro 9,7” te werken. Dit betekent dat er hier en daar reviews verschijnen van journalisten die er mee in de weer zijn geweest. De conclusie van NRC? De iPad Pro is adembenemend. Het apparaat is duurder dan de iPad Air 2, maar maakt het prijsverschil het meer dan waard dankzij het betere scherm en de snellere processor.

Indrukwekkend beeldscherm

De iPad Pro heeft een zeer indrukwekkend scherm, de recensent van NRC wordt er een beetje stil van. Het is een scherm dat eigenlijk geen weerkaatsing meer laat zien. Dat betekent dat het heel aangenaam is om video te kijken of een eBook te lezen. Bovendien heeft het scherm een automatische witbalans, dat zorgt voor natuurgetrouwe kleuren op het scherm. Ook heeft de nieuwe iPad Pro vier ingebouwde speakers en is de camera een stuk beter. Dat laatste lijkt echter niet de meest nuttige functie van de tablet.

Toetsenbord is geen aanrader

Er is een Smart Keyboard beschikbaar voor de iPad Pro 9,7”, zoals die er ook is voor de grotere iPad Pro. Dat lijkt echter geen aanrader te zijn, NRC is er niet bepaald over te spreken. Het toetsenbord is aan de dure kant en kent een relatief kleine afmeting. Een reguliere iPad hoes lijkt wat dat betreft een betere keuze. Die zorgt wel voor de bescherming, maar kan een stuk minder kosten en is bovendien wat lichter dat de versie met daarin het toetsenbord.

Vervanger van de laptop

Apple positioneert de iPad Pro als een vervanger van de laptop. NRC is daar net als een aantal andere media nog niet helemaal van overtuigd. Het scherm van de kleine iPad Pro is bovendien wat aan de kleine kant, waardoor het prettig blijft om er een laptop naast te hebben. Dat neemt niet weg dat de nieuwe tablet ontzettend veel kracht te bieden heeft en een prachtig scherm laat zien. Het is de upgrade vanuit een oudere iPad wat dat betreft in ieder geval waard, vooral met een voordelige iPad hoes van een van de andere fabrikanten.