Sony presenteert concurrent voor iPad Air 2

De iPad van Apple geldt voor bijna alle fabrikanten als de standaard voor tablets, waardoor nieuwe tablets daar haast automatisch mee worden vergeleken. Een goed voorbeeld is de Sony Xperia Z4 Tablet, die ‘net zo dun is’ als de iPad Air 2. De tablet is slechts 6,1mm ‘dik’, waardoor deze zeer fijn in de hand ligt.

Dunner en lichter

De tablet van Sony vormt de opvolger van de Z2, een Z3 heeft men nooit gelanceerd. De tablet heeft een hogere resolutie en is daarnaast zowel dunner als lichter. De vorige variant woog nog 426 gram, daar is nu nog 393 gram van over. Er is standaard 32GB aan opslagruimte beschikbaar, een geheugengrootte die Apple aan de andere kant juist niet meer aanbiedt voor de iPad. Net als de iPad Air 2 maakt de Sony tablet wel gebruik van een 64-bit processor, die veel beter om kan gaan met zwaardere taken.

Gebruik van metaal voor de tablet

Bovendien heeft Sony ervoor gekozen om gebruik te maken van metalen hoeken, het is op dit moment nog niet duidelijk of ook de rest van de randen uit dit hoogwaardige materiaal bestaat. Bij Apple zorgt het metaal voor degelijke producten die tevens een gevoel van hoogwaardige klasse meegeven, Sony staat bekend om de relatief goedkope materialen voor tablets en smartphones. De camera aan de achterzijde heeft net als de iPad Air 2 een resolutie van 8 megapixel, de accu is wat minder sterk dan voorheen, onder andere als het gevolg van de hogere schermresolutie.

Bestand tegen water en stof

De Sony tablet heeft echter ook enkele unieke features, die de iPad Air 2 helaas niet kan bieden. Het apparaat is bijvoorbeeld bestand tegen water en stof, waardoor het goed mogelijk is om daar buiten gebruik van te maken. De koppeling met diverse toetsenborden kun je ook met een iPad van Apple maken, waardoor de beide tablets op dat gebied weer gelijk opgaan. De geruchten over een nieuwe grotere iPad zwellen de laatste tijd flink aan en de kans is daarnaast bijzonder groot dat Apple in het najaar weer een upgrade van het huidige model lanceert.