Volgende iPad krijgt nog geen 3D Touch

De volgende iPad krijgt volgens de geruchten nog geen 3D Touch, de techniek die er op de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus voor zorgt dat gebruikers het scherm op een heel nieuwe wijze kunnen benutten. Apple zou technisch nog niet in staat zijn om de nieuwe iPad van een dergelijk scherm te voorzien. De iPad Pro heeft de techniek in ieder geval ook nog niet aan boord, de kans bestaat dat we er tot komend najaar op moeten wachten.
Apple is er al wel in geslaagd om de iPhone 6S, de Apple Watch en de touchpads van nieuwe MacBooks te voorzien van 3D Touch. De iPad lijkt een grotere uitdaging met zich mee te brengen. Volgens de iPad geruchten zal er komend voorjaar een nieuw model verschijnen, die vooral zal zijn voorzien van een snellere processor en een scherm dat weer net wat mooier is.

Technisch nog niet mogelijk

Het is volgens Apple technisch nog niet mogelijk om er in de volgende iPad voor te zorgen dat het scherm kan ‘voelen’ hoe diep een gebruiker dat indrukt. Bij dieper drukker ontstaat er een nieuwe bedieningsmogelijkheid, iets dat bijvoorbeeld in racespellen tot interessante mogelijkheden leidt. Apple heeft aangegeven dat het lastig blijkt om de druksensoren in het grote scherm van de iPad te verwerken, de toepassingen hebben tot nu toe steeds op een kleinere schaal plaatsgevonden.

Nieuwe iPad Air in het voorjaar

Volgens de iPad geruchten van dit moment hoeven we nog maar een paar maanden te wachten tot de nieuwe iPad uitkomt, dat zou in het voorjaar het geval zijn. Het ligt in de lijn der verwachting, omdat Apple afgelopen najaar geen nieuwe iPad Air uitbracht. Er kwamen wel een nieuwe iPad Mini en een totaal nieuwe iPad Pro uit, gebruikers van de iPad Air 2 hebben het model nu inmiddels ruim een jaar tot hun beschikking. Of Apple inderdaad een nieuwe iPad Air uit zal brengen en of 3D Touch zal ontbreken zullen we moeten afwachten, in het voorjaar weten we waarschijnlijk meer.