Apple iPad Pro lijkt iPad geruchten voorlopig waar te maken

De iPad geruchten rondom de iPad Pro hebben de gemoederen tijden lang bezig gehouden, inmiddels hebben we (ook in Nederland) de mogelijkheid om het apparaat aan te schaffen. De iPad Pro ligt in de winkels, waardoor dit een goed moment lijkt om na te gaan of de iPad geruchten waargemaakt worden.

Positieve reviews internationale magazines

De verschillende internationale magazines lijken voorlopig positief over de iPad Pro. Ze zijn erg te spreken over de rekenkracht van de tablet, net als over de schermresolutie en de helderheid daarvan. Sommigen kunnen er maar niet over uit hoe groot het scherm eigenlijk is, in vergelijking tot de iPad Air 2 die we tot nu toe als het reguliere model beschouwde. Het valt op dat sommigen de iPad Air 2 nu als een klein model zien, omdat ze gewend zijn geraakt aan de grotere iPad Pro.

Doelgroep nog niet helemaal duidelijk

Het is aan de andere kant nog niet helemaal duidelijk wat de doelgroep voor de iPad Pro moet worden. Het klopt dat grafisch ontwerpers er goed mee kunnen werken, maar normaal gesproken richt Apple zich op een beduidend grotere groep. De ware professionele gebruikers zullen vooral de aansluiting en OS X missen. iOS is van oorsprong gebouwd voor de iPhone en komt wat dat betreft niet helemaal goed tot uiting op de iPad Pro. Het lijkt erop dat Apple nog een laatste stap moet zetten om de iPad en de MacBook definitief met elkaar te verenigen.

Tim Cook spreekt van een PC-killer

Tim Cook gaf eerder een interview over onder andere de iPad Pro en liet weten dat het voor hem een vervanger is van de laptop. Of dat voor meer mensen zal gelden zal nog moeten blijken. Uit de iPad geruchten bleek inderdaad dat er voldoende rekenkracht aanwezig is, maar erg praktisch is de tablet niet altijd. Met name het ontbreken van aansluitmogelijkheden voor een muis of andere apparatuur zal veel mensen tegenstaan. Het is wat dat betreft nog even de vraag of de iPad Pro het succes zal brengen waar Apple op zit te wachten in de markt voor tablets.

Indien u een iPad PRO gaat aanschaffen bedenk dan dat u ook een bescherming nodig heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  1. Een sterke hoes die 360 graden kantelbaar is. Die kunt u vinden bij TabletTotaal.nl
  2. Een hoes met een draadloos Bluetooth toetsenbord. Dat heeft u een complete “laptop” en kunt u snel en accuraat navigeren
  3. Een Screen Protector voor de iPad Pro. Die krijgt u cadeau van TabletTotaal bij aanschaf van een iPad Pro hoes of een iPad Pro hoes met toetsenbord. Scheelt toch meer weer € 14,95 !

rood-comp