Geruchten over prijzen en leverdatum iPad Pro na lekken

De Apple TV 4 is inmiddels onderweg naar Nederland, waardoor alleen de iPad Pro nog op het programma staat na de uitgebreide presentatie uit september. Apple houdt de lippen zelf traditioneel stijf op elkaar wanneer het gaat om de prijzen en leverdatum, maar een van de resellers lijkt z’n mond voorbij te hebben gepraat. Dat betekent dat de iPad geruchten nu behoorlijk duidelijk zijn met betrekking tot de datum waarop we de grote iPad kunnen verwachten en de prijs die we daarvoor dienen te betalen.

Al voor eind november beschikbaar

Volgens de meest recente iPad geruchten zou de iPad Pro nog voor het eind van november beschikbaar zijn. Cybereport.de laat een releasedatum zien van 19 november. Dat betekent dat het al halverwege november mogelijk is om de grote iPad aan te schaffen. Eerder lekte deze Duitse retailer al de correctie prijs van de nieuwe Apple TV, waardoor het erop lijkt dat men er simpelweg niet zo handig is met het geheim houden van de gegevens.

Duurder dan in de Verenigde Staten

Ook de prijzen zijn immers uitgelekt, zodat we ook op dat punt niet langer alleen maar af hoeven te gaan op de iPad geruchten die er leven. De goedkoopste iPad Pro met 32GB aan geheugen zou €899 gaan kosten, tegenover $799 in de VS. De modellen met 128GB aan opslagruimte gaan €1.049 en €1.229 kosten, afhankelijk van alleen een Wifi of een Wifi en 4G verbinding. Het duurste model is daarmee flink duurder dan de iPad Air 2, eigenlijk de voorganger van deze nieuwe iPad.

Apple Pencil en Keyboard

Cybereport laat nog niets los over bijvoorbeeld de kosten van de Apple Pencil en het speciale keyboard voor de grotere iPad. Naar verwachting zal het Apple Pencil €89 gaan kosten en wordt het keyboard met €119 net wat duurder. Hierover gaan nog enkele iPad geruchten de ronde, waardoor we nog heel even geduld zullen moeten hebben tot we volledig op de hoogte zijn van wat Apple ons gaat aanbieden.