Leger aan nieuwe producten van Apple op komst

Er is een leger aan nieuwe producten van Apple op komst, waarmee men de markt in het najaar flink op zal schudden. Dat stellen althans twee anonieme bronnen die aanwezig waren bij een bijeenkomst van Apple, in Fort Mason, San Francisco. Het ware onder andere Tim Cook, Eddy Cue en Craig Federighi die er spraken, waardoor de kans groot is dat Apple inderdaad groot nieuws te presenteren had. Het ware de hoofden van de Apple retail winkels die er werden toegesproken, over de nieuwe verkoopstrategieën die het merk wenst te implementeren.

iPhone als toegang tot andere producten

Het zou bijvoorbeeld duidelijk gemaakt zijn dat de iPhone voortaan dient te gelden als een eerste kennismaking met het merk, om vervolgens ook de stap naar andere producten te kunnen maken. Zodra consumenten eenmaal een iPhone in hun bezit hebben zijn zij eerder geneigd om ook een iPad en bijvoorbeeld een MacBook aan te schaffen. Apple wil zich wat dat betreft heel duidelijk gaan richten op de verkoop van de iPhone, waardoor de geruchten over een goedkoper model wel eens zouden kunnen kloppen.

Diverse promotieacties van Apple

Bovendien zal Apple de komende tijd aangrijpen om op een aantal verschillende manieren promotie te maken voor de verschillende producten die er beschikbaar zijn. Een voorbeeld hiervan is het Back to School programma dat onlangs gelanceerd werd, dat consumenten in staat stelt om gebruik te maken van een aantrekkelijke korting op producten, als ze die voor school wensen te gebruiken. Daarnaast zou er een inruil-programma voor iPhone’s opgezet worden. Er zal op 28 juli opnieuw een driemaandelijkse meeting voor Apple Retailers plaatsvinden, de kans is groot dat er dan een aantal nieuwe acties aangekondigd zullen worden.

iPad en andere nieuwe producten

Bovendien zou Apple de komende herfst met een leger aan nieuwe producten komen, om de consument op een totaal nieuwe manier aan te kunnen spreken. Er gaan al langer geruchten over de iPad 5, die onder andere kleiner, dunner en lichter zou worden. Daarnaast is de kans groot dat Apple met een goedkopere iPhone op de proppen komt, dat er een iWatch bij zal zitten en Apple de Apple TV nieuw leven in zal blazen. Wat dat betreft valt er een hoop te verwachten, maar duurt het nog enkele maanden tot we zullen weten wat Apple op dit gebied van plan is.