USB 3.0 poort voor de Apple iPad Pro?

De verwachting is dat Apple in de tweede helft van dit jaar gaat starten met de massaproductie van de Apple iPad Pro. Op dit moment is Apple nog druk bezig om de nieuwste iPad vorm te geven. Zo wordt er nog gewerkt aan het design en de hardware. Er gaat nu het gerucht dat de Pro een USB 3.0 poort mee gaat krijgen. Hiermee kan mogelijk data uitgewisseld worden met datadragers en misschien zijn ook nog andere mogelijkheden zoals het connecten van een muis en keyboard.

Snellere datasynchronisatie, USB 3.0 poort(en) en kortere oplaadtijd

Apple is onder andere aan het overwegen of ze een snellere technologie wil gebruiken voor datasynchronisatie tussen de iPad en andere devices. Daarnaast overweegt het bedrijf om poorten toe te voegen waarop een USB datadrager en apparatuur (bijvoorbeeld muis en keyboard) aangesloten kunnen worden. Ook bekijkt Apple of het mogelijk is om de oplaadtijd van de iPad Pro te verkorten. De verwachting is dat de iPad Pro een hogere capaciteit batterij meer gaat krijgen dan bij de iPad Air tablets.

12.9 Inch Oxide display is sneller en zuiniger

Het ziet er naar uit dat de iPad Pro inderdaad een 12.9 inch scherm gaat krijgen. Daarmee is het display een stuk groter dan het geval is bij de iPad Air tablets. Hierbij is het display 9.7 inch groot. Op internet is nog altijd een discussie gaande of het scherm 12.9 inch of 12.2 inch wordt, maar bijvoorbeeld The Wall Street Journal is er 100% van overtuigd dat het display 12.9 inch groot zal zijn. Het scherm zal de Oxide LCD display technologie bevatten.

Het heeft vooral met de afweging van kosten en prestaties te maken dat Apple voor Oxide technologie gekozen heeft. Andere keuze waren a-Si en TFT LCD. Oxide LCD displays zijn sneller en gaan zuiniger om met hun energie dan de schermen die Apple in de huidige iPads gebruikt. Het Oxide display geeft Apple tevens de mogelijkheid de iPad Pro zo dun mogelijk te kunnen houden. Waarschijnlijk dezelfde dikte als het geval is bij de iPad Air 2. De displays zullen hoofdzakelijk door Sharp gemaakt worden en een kleiner gedeelte door LG.

De eerste productie zal plaatsvinden in mei en de massaproductie zal zijn in juli en augustus.

Bron: TabletTotaal.nl