Apple A9-processor legt het af tegen Samsung

Apple maakt in de iPhone 6S en de iPad Pro gebruik van een A9-chip. In de grotere iPad gaat het zelfs om een A9X-chip, waarvan we op basis van de iPad geruchten al een lange tijd konden zeggen dat het een desktop-class model zou worden. Dat betekent dat de iPad Pro in staat is om taken te verwerken waar we normaal gesproken een volwaardige computer voor nodig zouden hebben.

Configuratie van de smartphone

Het gaat in de Apple producten om een multi-core processor, die er dankzij de verschillende kernen voor kan zorgen dat we verschillende taken naast elkaar kunnen uitvoeren. Ook concurrent Samsung zit aan de andere kant natuurlijk niet stil. Er gaan geruchten de ronde over de nieuwe Samsung Galaxy S7, een smartphone die weer een stuk sneller moet worden dan het voorgaande model.Een Samsung Galaxy S7 abonnement afsluiten zal waarschijnlijk vanaf maart 2016 mogelijk zijn.
Het lijkt erop dat de S7 in twee verschillende varianten komt. De Amerikaanse en Chinese markt kunnen rekenen op een 820-versie, terwijl de andere regio’s gebruik gaan maken van een eigen processor van Samsung. Het lijkt er op basis van benchmarks op dat we in Europa op de superieure versie kunnen rekenen. Met name wanneer de verschillende kernen beschikbaar zijn is de processor in de smartphone een stuk sneller dan die van de iPhone 6S en zelfs die van de iPad Pro, waarmee er als het ware een volwaardige computer in een smartphone zit.

Zeer snelle processors

Uiteraard valt daar in het dagelijks gebruik weinig van te merken. Zoals we ieder jaar uit de iPad geruchten op kunnen maken is er steeds weer sprake van een nieuwe processor, die ervoor zorgt dat we razendsnel programma’s en apps kunnen draaien. De grafische kracht zorgt ervoor dat het scherm goed wordt aangestuurd, terwijl het RAM-geheugen bijdraagt om alle apps snel te kunnen openen en daar bijvoorbeeld gemakkelijk tussen te kunnen wisselen. Het lijkt er wat dat betreft op dat Apple en Samsung elkaar de komende jaren naar de kroon blijven steken met de processors, om steeds een sneller model op de markt te kunnen brengen.